Menü

TRIPHALA, 3 HAVI ADAG,

Ár:
7.490 Ft
TRIPHALA, 3 HAVI ADAG,  VIDEÓ
Emésztést segítő
 
Emésztésre, vékony és vastagbél tisztításra, koleszterinre, fekélyre, bélrák ellen,  kemoterápia mellékhatásaira
500mg/kapszula
 
Gyártó: DEHLVI NATURALS

ÉRTÉKESÍTÉS

Ügyfélszolgálat

           ajurvedakincsei@gmail.com

           06-70-318-6240

Viszonteladókat keresünk

Adatkezelési Tájékoztató

 

Leírás és Paraméterek

Légy teljes a Triphala-val

Ez az összetevő valószínűleg megkönnyíti a székrekedést, és elősegíti a bél egészséges működését. Donna Ress

Egészségre vonatkozó állítások
A Triphala (TRI-fa-la) Indiában használatos,
az emésztés és a bélműködés elősegítésér
e.

A gyümölcs tartalma a Triphala-ban úgy ismert, mint anthraquinones, ami stimulálja a bél összehúzódásokat azáltal, hogy felgyorsítja az emésztés folyamatát. Az ajurvéda gyakorlói, valamint India teljes egészségügyi hálózata állítja, hogy az összetevőjének anyagcsere-fokozó hatása van, és ez erősíteni tudja az emésztési folyamatokat. Az eddigi bizonyítékok rámutatnak, hogy a Triphala gyógyítani tudja a székrekedést, és helyreállítja a bélműködést.

Haritaki_18688.jpg

Haritaki

amla-oil.jpg

Amla

bibhitaki

Bihita

A Triphala három gyümölcsből készül, egyenlő arányokban: amalaki (Emblica officinalis), haritaki (Terminalia chebula), és bibhitaki (Terminalia belerica). Az Egyesült Államok bio boltjaiban még csak mostanában kezdődött meg a Triphala forgalmazása.

Működése
A gyümölcs tartalma a triphala-ban úgy ismert, mint anthraquinones, ami stimulálja a bél összehúzódásokat azáltal, hogy felgyorsítja az emésztés folyamatát. Az Ájurvéda gyakorlói, valamint India teljes egészségügyi hálózata állítja, hogy az összetevőjének hashajtó hatása van, és ez erősíteni tudja az emésztési folyamatokat.

Tények
Az emberek Indiában évszázadok óta használják a Triphala-t, de a tudományos kutatások még rendkívül korlátozottak. Nem léteznek embereken alapuló tanulmányok, és a legtöbb állat- és laboratóriumi kutatás is csak a Triphala egyetlen gyümölcséből készült, nem az egész formulából.
Egy 1997-es, a Gyógyszerészek Nemzetközi Folyóiratában (International Journal of Pharmacognosy) megjelent tanulmány vizsgált egy por formátumú szesz kivonatot, a Triphala egy laboratóriumi változatát, és erős koncentrációjú antrakinont találtak, ehhez hasonló koncentrációt a három gyümölcsben találtak még.
Egy 1999-es, a Phytoterápiai Tanulmányban (Phytotherapy Research) megjelent kutatás szerint, az amalaki és haritaki kivonatokat állatokon tesztelték.
A kutatások azt találták, hogy mindkét kivonat helyreállítja az emésztést és a gyomorműködést (az étel útját a gyomorból a vékonybelekbe), elősegíti a rendszerességet.
Egy 1997-es, az Orvostudományi Szaklapban (Journal of Postgraduate Medicine) megjelent tanulmány arról számol be, hogy a kutatók patkányok gyomorműködésén keresztül megmérték a haritaki hatását. Azoknak a patkányoknak, akiken tesztelték a haritakit, több mint 20 percen keresztül 35%-al jobb gyomorműködésük volt, mint a kontroll csoportban lévő patkányoknak.

Hogyan fogyasszuk
A Triphala létezik por és tabletta formában. Arra azonban érdemes felkészülni, hogy a por íze keserű és savanyú.
Székrekedésre a por Triphala-ból kell tenni 1 teáskanállal negyed pohár vízbe, háromszor-négyszer naponta, vagy 1500mg-ot a kapszulából éjszaka, ajánlja Virender Sodhi, M.D., N.D., és az alternatív és Ájurvédikus orvos, Bellevue, Wash. A tünetek enyhülése esetén szedését abba lehet hagyni.
Hogy fenntartsuk a belek egészségét, a vízbe kell tenni fél teáskanál port kétszer-háromszor naponta, vagy 1000mg-ot a kapszulából egyszer egy nap, mondja Sodhi. Ennek az adagnak a folyamatos használata biztonságos, és nem fogja gyengíteni a bélrendszer izmainak tónusát, nem úgy, mint a legtöbb hashajtó, mondja Sodhi.
A Triphala nem helyettesíti az egészséges étkezést, mondja Sodhi. Győződjön meg róla, hogy rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt, és sok gabonát.

Figyelmeztetések
Nincsenek jelzett mellékhatások ennél az adagolásnál. A Triphala nem okoz hashajtóktól való függőséget, de túladagolás történhet más antrakinont tartalmazó hashajtó készítmények együttes szedésével, ami okozhat krónikus hasmenést, kiszáradást, és elektrolit egyensúlyhiányt. Ha hasüregi fájdalmat tapasztal, hányingert, vagy hányást a Triphala használata közben, konzultáljon kezelőorvosával. Ne szedje be a Triphala-t, ha hasmenése van, vagy terhes.

Megjegyzés
Az eddigi bizonyítékok rámutatnak, hogy a Triphala gyógyítani tudja a székrekedést, és helyreállítja a bélműködést, de több kutatásra is szükség van.

Donna Rest, szabadúszó író, Boston

Keresés